Dålig service

Berättelser från missnöjda konsumenter

Avgå Swedbank

Det är otroligt tråkigt när saker inte fungerar som den ska. Som när tidningen inte ligger i brevlådan när den ska, eller när man kommer in på jobbet på morgonen och det inte finns kaffe för att kaffemaskinen är sönder? Hur kan det vara så svårt!? Om företaget inte förmår sig att leverera kaffe som man ska – varför inte hyra kaffemaskin till kontoret? Det är faktiskt bättre att låta någon annan sköta leveransen, så blir fler nöjda. En annan hopplös sak, vilket händer mer ofta än vad folk verkar tro, är när företag sätter sig över vanliga människor. Till exempel som den banken det skrivs om i den här artikeln. Det handlar om en av uttagsautomaterna vid Swedbank som slukade bankomatkort. Det låter sjukt, men det är faktiskt sant – och rent sagt förjävligt! När de som blivit av med sina kort, gått in till banken för att få hjälp, hade de blivit nekade. Så här säger en av männen som drabbats:

– Jag gick in på banken för att få hjälp, men blev väldigt konstigt bemött. De sade att de inte kunde göra något åt det. Banken säger att vi ska ha kort, men vill inte hjälpa till, säger Sven-Olof Svedin.

Och han har verkligen en poäng här, Sven-Olof från Sundsvall. Staten vill att vi ska använda kort istället för kontanter, men hur ska vi kunna lita på att korten fungerar, när sådana här saker händer? Att en bankomat äter upp kontokorten är en sak som bara inte får hända! Det skapar ju en rädsla i samhället, för utan pengar stannar livet. Nu har Swedbank stängt av den aktuella automaten, ur funktion. Och man får ju hoppas att banken löser problemet snarast möjligt, annars kan Swedbank fan avgå som bank!