Dålig service

Berättelser från missnöjda konsumenter

Köpt hus med dolda fel?

Som köpare av ett hus är det ditt ansvar att se till att du gör en bra affär. Det är därför värt att notera att en dålig affär inte alltid är lätt att dra vidare juridiskt. Det finns dock sätt att göra det på, det viktiga är att du kan påvisa att felen du upptäckt medvetet var dolda för dig och en professionell besiktare.  Hej nej

Det nyinköpta huset, en drömaffär du inte trodde var sann. Eller så visar det sig att det blir en av dina största mardrömmar. Som köpare till ett hus med dolda fel kan du ta hjälp av ett målsägandebiträde från Legio Advokatfirma som kan hjälpa dig att ta fram bra underlag för att stämma säljaren eller mäklaren. Som köpare har du tio år på dig.

Har jag blivit utsatt för ett brott?

Att inse att man eventuellt blivit lurad vid ett husköp är inte lätt. Många drabbas av svår ångest och det blir jobbigt att ta itu med en process som skulle ställa säljaren inför rätta. Det är värt att komma ihåg att det kan löna sig och att en jurist kan ge dig det stöd du behöver när du har gjort en riktigt dålig affär. Här kan du läsa mer om vad brottsoffer är och här kan du också läsa mer om målsägandebiträdets roll under en rättegång.

Det finns exempel på hur köparen av misstag köpt ett hus som det kanske växer svamp i eller som har drabbats av fukt eller mögelskador. Även buller från närliggande flygplats kan vara ett sådant fel, även om det kan vara svårt att hävda att säljaren har försökt dölja detta. Läs om ett exempel som blivit uppmärksammat i media, där en kvinna köpte sitt drömhus men blev sjuk av den svamp som visade sig växa under taket hon tänkte renovera om för sina sista sparpengar.

– Jag trodde att jag var skyddad och att allt var klart, säger Martina. Expressen