Dålig service

Berättelser från missnöjda konsumenter

Kunder kan ställa till det

Det är väldigt bra att vara på mässor som företag, det blir ett bra tillfälle att möta sina kunder men man utsätter sig samtidigt för ganska stora risker om man inte är van vid kommunikation eller ännu värre, om man kanske har riktigt dålig service. För på mässan kan det allra viktigaste kundmötet hålla rum.

mässaSyns man inte finns man inte, och går det inte att kommunicera med en så är man inte heller särskilt existerande. Därför är det bra som företag att synas på mässor, konferenser och andra saker, man blir helt enkelt en mer verklig person eller hur man nu ska definiera det. Den som vill kan enkelt komma fram och prata med en utan att behöva gå igenom långa harranger av telefonköer, nummerkoder och knappande på telefonen och letande efter den rätta kopplingen i växeln. För att de ska hitta er på mässan är det bra att köpa beachflaggor med er logotyp på, så att det är enkelt att hitta er på mässan. Men det finns risker med att vara så pass ”out there” som man är på en mässa.

Riskerna om man har dålig service

Det syns inte bara på mässor, utan även på:

  • Sociala medier som Facebook
  • Bloggar och liknande
  • Insändare i tidningar, radio, tv och på nätet

Och så vidare. Du har säkert sätt fler av dessa inlägg där någon som är missnöjd med ett företags dåliga service skriver på deras Facebook och klagar, och det hela får enormt stor spridning och företaget blottas för sin dåliga service. Det är verkligen ingen positiv sak för företaget, och samma sak kan hända på en mässa. En missnöjd kund kan verkligen ta tillfället i akt att ställa er mot väggen på mässan, och har ni otur leder det till en massa uppmärksamhet som inte alls är bra för ert företag. Ett exempel på det återfinns i den här artikeln där en BMW-ägare var missnöjd med servicen på sin bil och demonstrativt högg sönder den med en yxa utanför en motormässa för att påvisa detta. Galet men sant.