Dålig service

Berättelser från missnöjda konsumenter

Viktig att informera om

Vad innebär egentligen termen betalningsanmärkning och vad är det som kan leda fram till detta?

 

Något som det tidigare skrivits om här är hur många företag verkligen insett hur viktigt det är med god service för att bibehålla kunder och odla en djupare kundrelation. Ett företags eller en organisations kundtjänst ska kunna svara på relevanta frågor samt informera om det som är viktigt för intressenter och kunder.

Försök att alltid betala i tid

 

En sak som många låneinstitut är duktiga på att meddela är hur det funkar med betalningsanmärkningar och möjligheten att ta lån eller få sin kreditkortsansökan godkänd. Men hur funkar det egentligen? Många tror att bara för att man har en betalningsanmärkning som uppgift hos ett kreditupplysningsföretag har man heller ingen möjlighet att vare sig ta ett lån, kunna betala på faktura eller skaffa sig ett riktigt kreditkort med bra villkor. Det är som tur är inte alltid så. Men det kan i flera fall försvåra för en och därför är det viktigt att alltid försöka betala sina fakturor i tid samt inte konsumera över sina tillgångar.

 

Om du inte gör några invändningar och kronofogden anser att kravet är korrekt beslutar kronofogdemyndigheten att du är rättsligen skyldig att betala din skuld – Expressen

 

Ett samlingsnamn

 

Det som kan leda till en betalningsanmärkning skrivs det bland annat om i denna artikel i Expressen. Det handlar om missbruk av bankkonton, konkurser, utmätningsförsök men även restförda skatter och beslut om skuldsanering. Det är med andra ord ett samlingsnamn hos kreditupplysningsföretag på ett större antal uppgifter men litet olika innebörd.

 

En betalningsanmärkning finns kvar i registren hos kreditupplysningsföretagen i tre år. För ett företag ligger det på hela fem år. Men efter denna tid måste uppgiften enligt svensk lag raderas.